Blog

Koester jezelf!

Datum: mrt. 18, 2016

Druk, druk, druk. Zoveel stress om je heen…… Vanuit de buitenwereld word er van alles van je verwacht, moeten er zoveel ballen in de lucht gehouden worden. Wellicht herken je dit wel en weet je wel dat het anders moet, maar ja, wat ga je dan laten vallen. Welke keuzes horen daar dan bij? Je blijft wellicht maar wikken en wegen en in de tussentijd gaat alles maar door….. in een sneltreinvaart…..Zelfs mediteren of ontspannen lukt niet meer, het voelt alsof je gevangen zit in een web van spanning.

Je kunt eens proberen om het allemaal wat minder serieus te nemen, ook JIJ mag fouten maken en leren van wat er zich aandient. Je hoeft niet alles perfect in orde te hebben. Ook JIJ mag weleens een steekje laten vallen, eens een keer NEE zeggen, aan jezelf denken! Ergens weet je dat wel, want dat heb je waarschijnlijk ook al tegen anderen gezegd die in een zelfde situatie zitten.

Er moet iets veranderen, je weet dat, alles in je systeem geeft dat signaal! Grenzen naar de buitenwereld stellen kan een goede keuze zijn maar de allerbelangrijkste stap die jij nu kunt nemen voor jezelf is: JEZELF KOESTEREN!! Kom weer helemaal met je aandacht bij jezelf, neem JEZELF serieus in plaats van al die zaken om je heen. Wees eerlijk tegen jezelf. De wereld draait ook wel door als jij even wat minder ballen meedraagt.

Vind je werkelijke zelf, je innerlijk. Verwaarloos jij jezelf? Of koester je jezelf. Op de tekening zie je zo mooi het innerlijk achterover leunen, gesteund worden, gedragen en geliefd zijn! Waar kies jij voor?Oefening: Ga rustig zitten op een stoel, sluit je ogen en laat alles uitrazen in jouw hele systeem, in je lichaam, in je emoties, in je gedachten. Probeer dit minimaal 20 tot 30 minuten vol te houden. Laat alles er maar eens even helemaal zijn en word je bewust van jezelf. Het kan zijn dat er allerlei nare spanningen steeds meer naar voren komen, dat je gedachten met je op de loop gaan, maar laat dat maar even gebeuren, normaal druk je ze weg, maar voel ze maar eens. Voel in jezelf de uitwerking van de gehele situatie waarin je zit. Wil je dit echt zo? Of ben je hier klaar mee? Elke verandering begint met een innerlijke keuze. Voel die innerlijke JA tegen jezelf, zeg het tegen jezelf, van binnen. Durf eens echt die JA van binnen te voelen. Merk maar op wat dat met je doet, alles wat uit die JA ontstaat in je lichaam, wat dat dan ook is, laat je er ook zijn. Zit je tijd uit van 20 tot 30 minuten!

De komende dagen zal je steeds meer inzicht krijgen welke stappen goed zijn voor jou. Doe deze oefening elke dag gedurende minimaal een week en je zal steeds meer inzicht krijgen, daardoor zullen er zich veranderingen aandienen

Koester jezelf!

 

Tekening is van Nancy de Zwart.

2016 Copyright Roos Plagge©. Er rust copyright op alle teksten. Gratis delen en gebruiken is mogelijk met mijn toestemming, neem dan even contact met me op. Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen, schrijf je dan in en ontvang gratis een training om bij jezelf te komen.


 

Koester jezelf!