Blog

Wat is in stroming leven?

Datum: mrt 18, 2016

Kost het je allemaal wel eens moeite en weet je niet zo goed hoe je nu verder moet, voelt het meer als ‘overleven’, alsof je tegen de stroom inzwemt. Of alsof je je hoofd met moeite boven water kunt houden?

Dan is het nu echt even tijd hebt om op adem te komen! Ik hoor het de laatste weken vaker in mijn praktijk en zelfs in de trainingen die ik geef. Mensen kunnen soms zo opgaan in hun leven, dat ze vergeten echt te LEVEN!

Zelfs als je al beschikt over vaardigheden om bij jezelf te blijven, uit het denken te blijven of om niet te blijven hangen in emoties kun je je soms toch nog wel eens verzanden in het ‘zware’ of maar doorgaan met het druk hebben. Dit is niets anders dan oude patronen, die groef in die grammofoonplaat waar je misschien weer in bent blijven hangen.

De eerste stap is het erkennen en herkennen bij jezelf. Zo erg is het niet als het gebeurt, je bent maar een mens en mensen mogen leren van het leven toch!? Daarvoor ben je hier. Dat is helemaal niet erg. Wat wel belangrijk is, dat je het tijdig herkent en dat je ook WEET hoe je er weer uit kunt komen.

Bijvoorbeeld als je weet dat het echt belangrijk is om tijd te maken om even rustig te gaan zitten, te mediteren of andere dingen waar jij energie van krijgt en het dan toch NIET doen. Want het lijkt er zo op dat als je het nog even op deze of die manier doet (die je al jaren doet) dat je je dan snel beter gaat voelen en dat het snel beter zal gaan.

Dat is een illusie, dat weet je wel….

Juist door WEL toe te geven aan wat je werkelijk voelt van binnen wat je nodig hebt kun je je zo opladen dat alles daarna vanzelf gaat, makkelijker en vloeiender.

Je kent het waarschijnlijk wel, die momenten in je leven dat alles vanzelf lijkt te gaan, dat de juiste mensen op je pad komen en het moeiteloos is. Denk er maar eens aan terug en je zult je realiseren dat dat de momenten waren dat je HEEL DICHT BIJ JEZELF WAS. Dat je gelukkig was, dankbaar en echt luisterde naar jezelf.

Eigenlijk is het allemaal heel simpel en makkelijk, maar je moet wel even weten hoe je het moet doen. 

Het allerbelangrijkste is om de valkuilen te herkennen, te weten en vooral ook de vaardigheden aan te leren die je helpen om eruit te blijven. En je hebt meer vaardigheden hierin dan je je realiseert. Door ze bewuster toe te passen wordt het allemaal makkelijker en lichter.

Ik zeg vaak tegen mensen: Als je je tanden niet poetst krijg je gaatjes! Datzelfde geldt met het toepassen van vaardigheden die je in balans houden. 

Soms zou ik wel de hele wereld deze vaardigheden willen leren, wat zou de wereld dan mooi worden en wat kunnen er dan een hoop mensen uit hun lijden stappen!!

Je zou eens kunnen beginnen met lekker mee te gaan met de flow, wat zich aandient in je leven op dit moment. Het er niet mee eens zijn MAG, maar begin eens met accepteren. En ja, dan kom je wel wat tegen, dan heb je echt naar jezelf en naar je gevoelens te kijken.Maar dat is toch waar het om gaat?

Weet dat je er nooit alleen voor staat. Stel je open voor hulp. Bij mij of bij iemand anders. Als je hierin professionele hulp zoekt, ben je altijd welkom in mijn praktijk of bij mijn trainingen.

Met een mooi woord noem ik dit: “In stroming leven”. Leef jij “in stroming”? Of ben je aan het vechten? Zo ja, waar vecht je dan tegen. Je weet dat vechten tegen jezelf of de situatie je niet verder helpt. Zet vandaag een eerste stap, voor jezelf.

Ik wens je veel Licht op je pad!

 

2016 Copyright Roos Plagge©. Er rust copyright op alle teksten. Gratis delen en gebruiken is mogelijk met mijn toestemming, neem dan even contact met me op. Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen, schrijf je dan in en ontvang gratis een korte training om bij jezelf te komen.


 

Wat is in stroming leven?