Blog

3 tips om bij jezelf te blijven

Datum: mrt. 19, 2016

Voel jij je snel moe als je bij andere mensen bent geweest? Vind je het lastig om bij jezelf te blijven, laat je je meeslepen in verhalen, gedachten of emoties? Weet je soms je eigen waarheid niet meer waardoor je maar niet tot keuzes kan komen?

Door je vaardigheden eigen te maken om bij jezelf te blijven kun je uit deze verstrikkingen blijven!

Je weet van jezelf dat het anders kan, dat het misschien zelfs anders moet, dat je wel klaar bent met in die lastige situaties verzeild te raken. Ergens weet je wel dat je ook wel makkelijk kunt leven. Maar soms lijkt het alsof je het net niet redt, voordat je het weet zit je weer in die doodlopende straat. Met als resultaat dat je misschien wel onvrede of ruzie krijgt met jezelf. Dan zit je in een vicieuze cirkel.

3 tips waar je nu mee kunt beginnen om uit die vicieuze cirkel te komen:

  1. Van erkennen naar acceptatie naar verlangen. Erken wat er aan de hand is. Accepteer dat dat nu eenmaal is zoals het nu is gegaan of hoe het nu gaat. Als je kunt erkennen en eerlijk kunt zijn tegen jezelf wat er gebeurt. Als je jezelf toestaat om Bewust te Zijn kun je je gaan richten op je verlangen. Stop dan met nadenken over je lastige situaties, maar sta jezelf toe om je te richten op je verlangen, zo creëer je ruimte voor jezelf. Als je weet wat je niet meer wilt, kun je je gaan richten op wat je WEL wilt.

  2. Word toeschouwer van je denken. Neem je gedachten niet meer zo serieus. Ga je realiseren dat je niet je denken bent. Je denken is slechts een instrument om je verlangens vorm te geven. Niet andersom. Laat je denken niet je verlangens wegdrukken. Je denken is opgebouwd uit allerlei overtuigingen opgedaan in je leven. Hier vind je geen antwoorden in, maar daar was je waarschijnlijk al achter. De werkelijke antwoorden liggen in je gevoel, je hart volgen.

  3. Geef aandacht aan je gevoelens. Door aandacht te geven aan je gevoelens ga je al vanzelf naar binnen, ben je bij jezelf. Als je gevoelens wegstopt stapelen ze alleen maar op. Hoe meer ze opstapelen hoe lastiger je bij je innerlijke wijsheid kan komen. Al je gevoelens en emoties willen eigenlijk dat je eerlijk bent tegen jezelf en vragen om verandering. De antwoorden hierop liggen niet in de buitenwereld, maar in hoe jij met jezelf omgaat.

 

2016 Copyright Roos Plagge©. Er rust copyright op alle teksten. Gratis delen en gebruiken is mogelijk met mijn toestemming, neem dan even contact met me op. Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen, schrijf je in en ontvang gratis een training om bij jezelf te komen.


 

3 tips om bij jezelf te blijven