Blog

Omgaan met tegenslagen

Datum: jun. 11, 2016

Wat doe je nou als je vol verdriet zit omdat je verlangens niet voor elkaar kunt krijgen en je alleen maar het tegenovergestelde lijkt aan te trekken? Wat doe je als je eigenlijk alleen maar liefde wilt, maar je krijgt bedrog en verraad?

Eigenlijk kun je dit probleem opdelen in verschillende vragen

  1. Hoe ga ik om met verdriet.
  2. Hoe manifesteer ik mijn verlangen.
  3. Hoe doorzie ik bedrog en kan ik bij mijn eigen gevoel blijven?

Hoe ga ik om met verdriet
Als je verdriet voelt betekent dat eigenlijk altijd dat je iets niet kunt accepteren. Dat je je gedachten gelooft die je vertellen dat het nu niet oké is. Verdriet is dus eigenlijk altijd weerstand tegen het accepteren van het NU.

Door in de weerstand te blijven, blijf je in een innerlijk gevecht verzanden en kun je je niet werkelijk gaan openen. En als je je niet echt kunt gaan openen, dan kom je ook lastig bij je intuitie en ga je ook niet zo makkelijk herkennen welke stappen je te zetten hebt.

Wat je kunt doen is gaan mediteren, of in ieder geval je rust pakken om naar binnen te keren en aandacht te geven aan jezelf. Probeer eens zover te komen dat je echt in het moment komt en het NU kunt gaan accepteren. Het is zoals het is. Door het nu te accepteren betekent het niet dat je dromen niet meer uit kunnen komen, maar het betekent wel dat je meer rust gaat krijgen en daardoor makkelijker de juiste keuzes kunt gaan maken.

Hoe manifesteer ik mijn verlangen
Dan kom je bij het volgende stuk, het manifesteren van je verlangen. Ik geloof heel sterk dat je verlangens altijd de bedoeling zijn om geleeft te worden. Als je ergens naar verlangt wil dat zeggen dat er iets aandacht wil, dat er eigenlijk iets klaar ligt voor je. Je verlangen is je wegwijzer.

Je kan je afvragen of je jezelf toestaat om te verlangen, om te geloven dat het ook echt kan voor jou. Dat je niet voor niets verlangt, dat het ook echt voor jou is weggelegd. Door te DURVEN verlangen kan er zich een pad ontvouwen dat je stap voor stap kunt gaan op weg naar wat eigenlijk de bedoeling is. Misschien moet je nog iets opruimen in jezelf, oude gedachten dat je de moeite niet waard bent, of dat het vast allemaal voor jou niet is weggelegd om echt gelukkig te zijn. Deze ben je ergens in je leven gaan geloven en als je heel eerlijk bent tegen jezelf weet je dat ze niet waar zijn, dat het alleen maar aangenomen gedachten zijn.

Door ruis op de lijn door emoties of bepaalde gedachten kun je soms lastiger luisteren naar die innerlijke stem. Je intuïtie weet eigenlijk wel hoe je er moet komen!

Sta eens stil bij jezelf, door middel van meditatie en vind die innerlijke stem. En vooral, durf er op te vertrouwen dat het klopt dat je voelt en luister ernaar!!

Hoe doorzie ik bedrog en kan ik bij mijn gevoel blijven?
In de wereld waarin we leven is nou eenmaal soms bedrog, of zijn nu eenmaal niet altijd alle mensen met de juiste bedoelingen. Het gaat erom dat jij bij je eigen waarheid blijft.

Je moet gaan leren herkennen hoe bedrog voelt, hoe verraad voelt. Als je dit gevoel kent, dan kun je bijsturen en zul je af en toe afscheid moeten nemen van mensen om je heen. Blijf vooral bij je eigen waarheid. Als je merkt dat je er onzeker van wordt en als je zou kunnen gaan twijfelen aan jezelf. Neem dan eens tijd om stil te staan en van binnen te voelen of je energie gaat stromen als je bij iemand bent, of dat je allerlei spanningen en blokkades voelt ontstaan.

De conclusie is eigenlijk dat je naar je binnenwereld moet gaan om zo zuiver mogelijk in je leven te kunnen staan. Voorbij oude denkpatronen, voorbij angsten en illusies. Het kan zijn dat je nog iets op te ruimen hebt. Weet dan dat dat echt mogelijk is voor jou! Het leven is zoveel makkelijker en Lichter als je volledig vanuit je essentie, vol vertrouwen en vanuit je eigen waarheid in je leven kan staan!
 

2016 Copyright Roos Plagge©. Wil je dit artikel gebruiken, dat kan! Neem dan onderstaande tekst over met een werkende link:
Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen, schrijf je dan in en ontvang gratis een korte training om bij jezelf te komen.


 

Omgaan met tegenslagen