Blog

(her)vind jezelf, hou van jezelf, bescherm jezelf en bloei!

Datum: mrt. 18, 2016

Tijdens de jeugd leert je ziel te functioneren in je lichaam, omgaan met materie, de wereld waarin we leven. Leren omgaan met je dagelijkse zintuigen. Het verwerken van wat zich in en om je heen aandient. Daar ben je zoveel mee bezig zodat je je ziel, je licht, je wijsheid zou kunnen vergeten. Zo vormt zich een ego, een persoonlijkheid en ga je steeds meer in de illusie van de beperking geloven.

Het is niet meer, ik ben een ziel, ik heb een persoon en lichaam. Maar ik ben een persoon en ik heb een ziel.

Als je je steeds meer laat leiden door die persoonlijkheid en dat denken, die bestaat uit al die patronen die je opbouwt in je leven ga je steeds verder weg bij je gevoel. Je denken is niets meer dan een optelsom van al die stapels gedachten die je eerder ook al hebt gehad.

Eigenlijk is het heel paradoxaal. Als kind bouwt je persoonlijkheid op waardoor je steeds meer vervreemd van je gevoel en dan ben je volwassen en verlang je er weer naar om steeds meer je gevoel toe te laten en weer meer daarnaar te gaan luisteren en handelen.

Je kunt je werkelijke zelf terugvinden door van jezelf te gaan houden wie je bent, wie je was voordat je al die patronen aannam. Je bent nog steeds dezelfde jij! Laat de overtuigingen los dat jij een persoon bent die zou moeten lijden of beperkt zou zijn, dit zijn slechts overtuigingen. Ergens weet je dit wel, het is aan jou om die wijsheid weer te erkennen.

Denk eens terug aan jezelf als kind, toen jij nog de jij was in je meest pure vorm. Door contact te maken met dit deel in jezelf, dit te omarmen, liefhebben, koesteren, beschermen kun je jezelf helen. Omarm dit deel van jezelf en nodig het uit om op te groeien en een te worden met wie je nu bent in het heden. Sta jezelf in het heden toe deze puurheid, de liefde en het licht van je essentie in je hele wezen uit te stralen en nu in je volwassen leven deze puurheid te Zijn! Je kunt er NU voor kiezen! Neem de tijd om dit toe te laten in jezelf, gun jezelf deze heling.

Een schitterend nummer, heel toepasselijk ‘Child’ van Lucinda Drayton:

Check, whose smile do you wear 
Whose words do you speak and do you walk them well. 
Ask your heart, do you know who I am? 
Do you hear the child who wants to run with the wind.
Joy ... do you know how it tastes
Do you know how you feel, right here right now
Ask your heart, where did I go?
Can you find the child who wants to run with the wind
Take a glimpse of God along the horizon
Know that somewhere there’s a place calls home
Hear the message from the corridors of heaven and go running safely
To the arms of the one you love
Dance let 'em know who you are
Wear your love on your sleeve and diamonds in your eyes
Tell your heart, I know who I am
You will hear the child who runs with the wind
You will be the child who runs with the wind
You will love the child who runs with the wind

 

 

Tekening is van Nancy de Zwart.

2016 Copyright Roos Plagge©. Er rust copyright op alle teksten. Gratis delen en gebruiken is mogelijk met mijn toestemming, neem dan even contact met me op. Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen, schrijf je dan in en ontvang gratis een korte training om bij jezelf te komen.


 

(her)vind jezelf, hou van jezelf, bescherm jezelf en bloei!