Blog

Weerstand tegen gevoelens

Datum: mrt. 18, 2016

Wat ik veel mensen zie doen in mijn praktijk is vechten tegen bepaalde gevoelens in zichzelf. Ze hebben moeite om bepaalde emoties te voelen. Het kan zijn dat ze bang zijn erdoor overspoelt te worden of omdat ze bang zijn de controle te verliezen.

Herken jij dit? Stop jij ook weleens gevoelens weg bij jezelf? Denk je dan, dat als je eerst maar dit, of dat in orde hebt dat het dan wel beter zal gaan?

Dat is een illusie, maar daar was je vast al achter. Het begint altijd bij jezelf. De gevoelens en emoties die je hebt willen je iets laten voelen over de situatie. Door ze weg te drukken en niet aan te gaan, stapelen ze alleen maar verder op en zo kom je steeds verder van jezelf af te staan.

Antwoorden vinden op vraagstukken in je leven zijn dan erg lastig te vinden. Je blijft dan (on) bewust reageren vanuit die vastzittende emoties en gevoelens.

En het lastige daarvan is, dat je daardoor steeds in dezelfde cirkel blijft ronddraaien.

Het is zo belangrijk om ALLE gevoelens en emoties vrij te laten, stoppen met vechten tegen jezelf en doen wat je eigenlijk al een hele tijd weet.

Stil staan bij jezelf!

Speciaal voor jou, als jij jezelf hierin herkent, heb ik een meditatie ingesproken.

Je kunt de meditatie NU GRATIS BELUISTEREN. Klik hier

Als je klaar bent met de meditatie bedenk dan een 1e stap die je gaat zetten om meer ruimte te gaan geven aan jezelf en je verlangens, in plaats maar van alles te blijven wegdrukken.

Veel plezier met deze meditatie!

 

2016 Copyright Roos Plagge©. Er rust copyright op alle teksten. Gratis delen en gebruiken is mogelijk met mijn toestemming, neem dan even contact met me op. Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen, schrijf je dan in en ontvang gratis een korte training om bij jezelf te komen.


 

Weerstand tegen gevoelens