Blog

Het belang van je verlangens helder hebben ..

Datum: mrt. 19, 2016

Heb jij al goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Wat is dat afgezaagd hè en je zal ook vast wel gemerkt hebben dat het niet zo werkt. Hoeveel goede voornemens heb je wel niet gehad en hoeveel heb je daarna toch maar weer laten liggen. Weer niet ‘volgehouden’.

Waar dit verkeerd gaat is dat je eigenlijk geen goede voornemens kunt maken. Want jezelf iets voornemen is iets ‘bedenken’ voor jezelf. Het woord zegt het al be-DENKEN. Het komt uit je hoofd. Maar hoe sta je erin vanuit je gevoel, vanuit je hart? Dat is waar het om gaat. Je bent niet alleen je denken, je bent wat je voelt van binnen, daar ligt jouw koers, je richtingaanwijzer.
En precies daar ligt het verschil tussen mensen die wel hun doel bereiken en mensen die ‘goede voornemens’ hebben.

Uit een onderzoek is gebleken dat 80% van de mensen geen doel heeft. 16% van de mensen denken wel aan hun doel, maar schrijven hun doel niet op. 3% van de mensen denkt wel aan hun doel en schrijft het op.

1% van de mensen schrijven hun doel op en herzien geregeld hun doel, ze voelen van binnen wel wat bij ze past, ze zijn zich bewust van hun innerlijk kompas. En het allerbelangrijkste: Ze luisteren ernaar! 

De mensen die bij de 1% horen bereiken hun doel!

Je bent niet voor niets in deze wereld, het is zeker de bedoeling voor jou dat er iets geleefd wordt dat je al die tijd al in jezelf voelt. Dat kan zijn dat je bepaalde keuzes moet maken op het gebied van je werk, je relaties of hoe je omgaat met jezelf.

Het kan zijn dat je 1 stap verwijdert bent van je doel, misschien zijn er nog vele kleine stapjes te zetten, maar dat maakt niet uit.

Durf diep van binnen te voelen wat er geleefd wil worden, voel waar je naar verlangt en maakt voor jezelf de eerste stap helder. En heel belangrijk, blijf jezelf hierin evalueren het komende jaar. Schrijf het op voor jezelf zodat je het keer op keer kunt teruglezen en je stappen en keuzes erop aan kunt passen.

 

2016 Copyright Roos Plagge©. Er rust copyright op alle teksten. Gratis delen en gebruiken is mogelijk met mijn toestemming, neem dan even contact met me op. Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen, schrijf je dan in en ontvang gratis een korte training om bij jezelf te komen.


 

Het belang van je verlangens helder hebben ..