Blog

Terugkerende gedachten en gevoelens

Datum: okt 31, 2019

Als steeds maar diezelfde gedachte en datzelfde gevoel bij jou op de deur blijft kloppen, steeds maar weer datzelfde, dan is het echt goed om daar bij stil te staan. Het zal je anders blijven inhalen in de meest ongewenste situaties en omhoog komen als je het echt niet verwacht of juist niet kan gebruiken. Maar hoe kan je dat nou doen zonder steeds in hetzelfde verhaal terecht te komen en erin verstrikt te raken?

Je kan er hopeloos of moe van worden en de neiging hebben om te geloven dat het nooit meer over zal gaan of je voelt je zo moe dat je eigenlijk niet meer de puf hebt om er weer over na te denken of om weer die emoties aan te moeten gaan.

Er is echt een uitweg hieruit, ook voor jou! Hieronder een paar tips en mocht je het niet lukken, dan ben je altijd welkom in mijn praktijk of je kan een van mijn online of life trainingen volgen.

Wat je kan doen:

– Ga het aan, durf alle gevoelens erom heen toe te laten en te onderzoeken. Ook als je dat al vaker hebt gedaan, toch weer opnieuw alles toelaten. Het zal echt vanzelf minder worden als het de juiste aandacht heeft gehad. Dat kan je doen door zelf in stilte ze toe te laten, je kan ze ook aangaan met mijn gratis geleidemeditaties waarin je door mijn stem begeleid wordt om bewuster te worden van je gevoelens. Gewoon stilzitten en naar binnen keren is ook een mogelijkheid. Erover praten helpt, maar let erop dat je terwijl je praat je gevoelens doorvoelt en niet praat alsof je het over iemand anders hebt. Je hoeft niet bang te zijn voor je diepe gevoelens, ze ruimen juist op als je ze toelaat.

– Durf je in vertwijfeling te zijn? Mag je jezelf toestaan om het ook even allemaal niet te weten en af te wachten totdat je wel weet hoe je eruit kan komen? Processen hebben ook tijd nodig. En in die tussentijd blijf je het aangaan, er komt echt vanzelf een uitweg! Sta open voor inspiratie wat jou verder kan helpen en zet die stap! En vooral laat los waarvan je merkt dat het je alleen maar verstrikter houdt.

– Als je denkpatronen hebt die je steeds maar opnieuw een bepaalde kant op laten gaan en je merkt dat je er eigenlijk niet verder mee komt, dan zijn dat waarschijnlijk denkpatronen die je opgedaan hebt in lastige situaties in eerdere jaren, meestal in je jeugd. En als je deze oude overtuigingen onbewust nog gelooft blijf je steeds opnieuw in deze doodlopende weg terecht komen. Je zou jezelf af kunnen vragen of je vanuit een kindsdeel of ander deel van vroeger denkt. Een deel dat ooit is pijn gedaan, verongelijkt is, boos is, angstig is? Of reageer je vanuit je volwassen zelf? Kan jij de stem van je volwassen redelijke zelf horen door deze lastige stukken heen? Of zit je zo vast dat je het niet meer kan overzien? Zoek dan hulp!

– Wat zijn jouw hulpbronnen? Waar voel jij je snel beter van? Door wie voel je je beter? Zoek dat ook op! Maak een lijstje met alle dingen waar je steun aan hebt. Die lieve vriend(in), dat huisdier, dat ene boek waarin je iets las wat je hielp, een bepaalde meditatie, de natuur, je sport, etc.

En haal jij jezelf naar beneden? Of steun je jezelf? In dit filmpje wordt een manier mooi duidelijk hoe je jezelf kan steunen.


 

Terugkerende gedachten en gevoelens